Jumat, Juli 27

Obgyn2

Oh,
begini rupanya suasana kerja.
Tidaklah sesibuk yang dibayangkan.
Heh!

Masih lagi tagging.
Dah nak masuk 3 minggu.
3 minggu di dewan bersalin yang sibuk
Memang superb!

Dah pernah conduct delivery seorang diri
Dah pernah sutured tear seorang diri
Dah pernah conduct patient hepatitis b ( tambah ada tear lagi)
Dah pernah conduct IUD baby dan tulis report berjela panjang
Dah itu, dah ini.
Pengalaman pertama untuk dibawa sampai akhir nafas.
Off tag belum lagi.
Doakan!

Cepat betul masa berlalu.
Dah 6 hari kita berpuasa.
Mungkin, mungkin tidak berkesempatan bertarawih di masjid
Tapi-tapi
Kerja yang dibuat dengan ikhlas juga ibadah!

(Mengkoreksi diri untuk lebih produktif lagi)



















Sama-samalah kita.




2 komentar:

Rossarina™ mengatakan...

salam. wah best-nye da buat sume tu. jeles siket dengan awak huhu. saya belum dapat peluang lagi. T_T

ps: salam perkenalan. :)

madziani mengatakan...

Wslm. Jangan risau, masa awak akan tiba jugak. Dah kerja nanti, macam2 kes menanti, yang penting kena proaktif. Jangan takut (walau saya pun takut jugak) tapi buat2 berani. InshaAllah, dengan sedikit keberanian yang awak tonjolkan, awak akan dapat pengalaman berharga tu.

salam perkenalan :)