Senin, Januari 2

Tangkap muat

Tangkap muat 1:

Jumaat. Ketika kami-kami ingin menjawab soalan pilih satu yang terbaik, kami didendangkan dengan bacaan doa. Aku tak pasti samada ia di seluruh hospital. Tapi kami dapat mendengarnya. 

Kita mulakan hari ini dengan bacaan doa. Dan antara bait-bait doa yang dibacakan, semoga pesakit-pesakit diberikan kecergasan dan kesihatan yang lebih baik. 

Kalau begini hari-hari, aku mahu. Penuh barokah. 

Tangkap muat 2:

Nanti bila sudah kerja, bila datang awal, pilih tempat letak kereta jauh-jauh. Supaya orang yang datang lambat boleh letak kereta lebih dekat- Dr Sahar, seorang pensyarah yang super duper cool.

Mula-mula dengar nasihat ni, semua gelak. Satu nasihat yang susah nak digest, mudah dilupakan dan payah nak buat. Tapi kena buat dan kena amal.

Tangkap muat 3 :

Umur 24 dah ada orang merisik. Kau apa ada?
Kawan, kau memang tak agak-agak ye.
Aku juga wanita lah kawan : P




Great ambition and conquest without contribution is without significance. What will your contribution be? How will history remember you? -William Hundert, The Emperor's Club.




4 komentar:

ME mengatakan...

memang memberikan kesan=)

madziani mengatakan...

Oh, terima kasih sudi singgah :)

rabia-adawiah musa mengatakan...

no 3 tu sangat sentap..huhu

madziani mengatakan...

Terkedu masa dengar. Sadis tau untuk umur macam akak ni. Haha