Selasa, Maret 24

Impian biasa-biasa

Ini cuma catatan seorang anak kecil yang sangat ingin pulang ke rumah. Kamu boleh mengabaikan entri kali ini. Ia entri yang akan membuang masa kamu.

Aku punya impian. Impian aku biasa sahaja. Aku ingin...

1. Punya Tafsir Ibnu Katsir. Alhamdulillah. Aku beli dengan harga yang sangat murah. Tetiba je satu hari aku tergerak hati nak meninjau buku-buku di kedai buku terpakai. Hehe. Tak kisah sebenarnya kalau tengok fizikal tafsir tu, asal boleh dibaca.
2. Hikayat 1001 malam. Setelah ditanya buat kali ke2, harganya dah berkurang, dari rp400k jadi rp 329k. Aku tengah kumpul duit. Bulan April, InsyaAllah akan aku dapatkan.
3. Novel Maryamah Karpov. Dah beli. Original lagi. Aku jumpa yang cetak rompak. Harga lebih murah dari original. Tapi demi novel terakhir tetralogi Laskar Pelangi karya Andrea Hirata, aku beli ori punya. Ini buku yang wajib dibeli sebelum pulang.
4. Stetoschope. Nasib baik ada kedai jual alat-alat kesihatan yang baru bukak tuh. Aku beli yang Spirit je, Litman tak main r (mahal sih). Harga boleh tahan. Murah. Fungsi bagus.
5. Beli kain batek. Aku tak pandai shopping kain-kain ni. Tapi mak aku beria-ia minta aku belikan. Aku kena cari seseorang yang pandai pasal kain-kain ni. Sesiapa nak ke Pasar Baru, sila bagitau.
6. Punya External Hard Disc. Yang ni, Faris cakap kat Malaysia lagi murah. Anak kena ikut cakap 'papa'. Aku pilih tunggu dulu. Balik Malaysia baru beli.
7. Punya Laptop baru. Yang ni, kena usaha lebih kuat. Paling kurang, awal bulan 8 dah ada laptop. Aku dah survey. Aku cam berminat dengan laptop jenama ASUS. Fungsi ok. So far, ASUS je yang mampu tarik perhatian aku. Detailnya di sini



Eh,
macam ada tertinggal sesuatu. Apa erk?
Oh ya,
belanja seseorang. Ni tak masuk dalam list, tapi nak jaga hati dia =)

Dah bagitau kat atas, ini cuma entri buang masa. hehe.
Aku belajar sesuatu hari ni.

Lakban/ Nakban coklat. Kamu tau?
Sesiapa dapat teka, sila datang bilik. Ada gift buat kamu. Serius ni. Tak tipu.

p/s: Bisa khabarkan padaku, apa aktiviti terbaik kala ini?
p/s: Aku merindui seorang sahabat lama. Aku kira dia sibuk. Jadi, aku senyapkan diri. Semoga Allah mempermudahkan segala urusan kamu, Islah.
p/s: Aku tidak tahu, apa yang dimindaku kala ini. Halusinasi itu dia nampak bende tu ade, tapi sebenarnya takde kan? Delusi itu false belief ke? atau ilusi false belief? Yang mane yang sebenarnya kita nampak itu kepala orang, tapi dia nampak itu kepala kambing? Buku Kaplan dah masuk kotak, susah nak ambil. Aku kira, aku mengalami salah satu. hehe. Hypochondriasis betul!

Hypochondriasis: Orang yang rase dia ade penyakit, tapi sebenarnya tak. Dan biasenya, sakit dia tu, satu je. Tak banyak.

2 komentar:

Hanisa mengatakan...

Salam ani..Lakban coklat=adhesive tape yang warna coklat utk packaging tu..tol x? huhu..thanx berkongsi..dah 3 taun duk sini baru tau. saye pon nak bli xternal hard disk. kne tunggu blk m;sia la ni ek..

hana mengatakan...

Wslm. Yup. tepat sekali!
saya pun baru tau semalam.hehe.
dan sbb nisa leh jwb, nanti saya kasi hadiahnye.
itu yg faris bgtau.dan bile tanye pakar2 alat elektronik ni, sume ckp camtu. so, better beli kat msia.