Senin, Maret 30

Ditag lagi oleh cik Fathen.

ceritekan pasal maksud name anda dan asal usulnye.

Nama sebenar Madziani bt Ab Majid.
Madziani.
Tak pernah tahu pun makna nama ni. Malah tak wujud pun dalam kamus.
Kat buku nama-nama pilihan pun takde. Sedih-sedih.
Asal- usul. Ni pun tak pernah tanya mak dan ayah. Entah bagaimana mereka dapat pun aku tak pasti.
Mungkin cuba mencari nama yang mirip-mirip kakakku kot. Nama kakakku, Madziah. Tukar sikit jadi Madziani.
Tapi nak sedap hati, sebab nama ni takde maksud, aku cari maksud nama Ani.
Ada!
Ani bermaksud masak ranum. Macam tak sesuai je.
Ani juga bermaksud sopan santun. (seperti kata cik fathen, perasan tak keno bayor) jadi bolehlah disimpulkan aku ni budak sopan santun anak kepada hamba Allah yang mulia.

ok cik Fathen.
I'm done.

2 komentar:

K H A Z I N A T U L A S R A R mengatakan...

hihi, sian ani, cam kene buli je bile buar tag kite :P

tapi ani, thanks tau :)
hurm kite rase ade maksudla, mesti tak jumpe lagi tu, ten pun dulu camtu gak, adek beradek lain seme tau name dieorg punye maksud, bunyi pun adelah arab sket, hhiih

ani, kamu sememang gadis yang sopan :)

hana mengatakan...

Dok ah, ten. Dok keno buli pm. Cuma tadi ani memang nok cepat. tulis pun cepat2, dok sempat nok check pun.

ade kot. tapi pernah tanye sorang orang arab ni, dia tak cakap. tak taula samada memang takde makne or name ni name buruk.

haha.
tq ten (sambil tersenyum sumbing)