Senin, Februari 2

Buku:Yahudi di Indonesia

Salam.

2 hari lepas, aku ke Bandung.Lepak lama-lama kat kedai buku.Tak lama mana pun,cuma hampir 2jam setengah.Khusyuk membaca buku sampai tak sedar jam sudah hampir ke angka 5 petang.Cepat-cepat aku keluar,menuju stesen bas.



Buku ni tidakla aku beli kerana ketika itu aku sudahpun membeli 3 buah buku.Tak leh tamak sangat.Kalau punya kesempatan,akan aku dapatkan buku ni bulan depan,InsyaAllah.

Tajuk buku tersebut Fakta dan Data Yahudi di Indonesia:Era Reformasi oleh Rizki Ridyasmara.

Wow!

Itulah kata pertama yang aku ungkapkan saat membaca helaian demi helaian buku tersebut.(Nampak sangat aku ni tersangatla buta dengan isu-isu semasa!)

Buku ini mengungkap rahsia keterlibatan golongan Yahudi dalam menguasai Indonesia ini yang di mana merupakan Negara yang mempunyai umat Islam paling ramai di dunia.Menarik bukan?Lantas,bagi aku jangan tak percaya jika sebenarnya dunia ini memang telah dikuasai oleh mereka hatta Malaysia sekalipun.

Peristiwa Ambon.
Kamu semua pasti mengetahui tentang pembantaian umat Islam di Ambon.Kalau dulu,aku kira hal ini terjadi kerana konflik agama.Konflik antara Islam dan Kristian.Namun tahukah kamu jika sebenarnya yang menyalakan api permusuhan adalah manusia yang bergelar yahudi?Buku ini mengungkapkan satu persatu kronologi peristiwa yang menyebabkan hampir semua penduduk Islam di Ambon kala itu mati dibunuh.Setelah panggilan jihad berkumandang di seluruh Indonesia,ramai pemuda-pemuda Islam yang bertindak mahu membantu saudara seIslam,kala itu barulah kerajaan Indonesia mengisytiharkan Ambon sebagai kawasan darurat dan mula menghantar bantuan.Di sini,penulis mengungkapkan persoalan utama.Kenapa tidak di awal kejadian ini perintah darurat dikeluarkan?Kenapa selepas hampir keseluruhan penduduk Islam di Ambon mati dibunuh barulah mendapat perhatian dari pemerintah?Dunia seakan membiarkan sahaja peristiwa berdarah ini.Ibarat tiada apa-apa yang berlaku.

Kaitan pemerintah Indonesia dengan yahudi.
Aku kira,pemerintah Indonesia yang punya hubungan dengan yahudi ni tidakla aku kenali.Tapi sungguh.Aku terkejut.Namanya pernah meniti di bibirku suatu ketika dulu.Dia dianggap manusia bijak pandai oleh rakyat Indonesia.Wah,yahudi tidak mencari target manusia biasa-biasa,tapi malahan target utama mereka presiden Indonesia itu sendiri!Siapakah dia?Itu kenalah baca bukunya.

Era Reformasi
Mahasiswa antara penggerak reformasi di Indonesia.Saat Suharto ditumbangkan,kala itu mahasiswa lega kerana mereka telah berjaya menjatuhkan pemerintahan korup Suharto.Namun sebaliknya,inilah peluang keemasan bagi agen mossad yahudi untuk menguasai Indonesia.Pasca pemerintahan Suharto,banyak parti-parti politik yang tumbuh bagaikan cendawan.Salah satu parti tersebut mempunyai kaitan dengan yahudi.Dan percaya tidak?Parti tersebut masih wujud hingga kini.

Ahmad Dhani
Penyanyi kumpulan dewa.Siapa dia?Dahulu pernah gempar tentang siapa sebenarnya dia beserta simbol-simbol pelik kumpulan dewa.Buku ini mampu membongkar siapa Ahmad Dhani yang sebenarnya.

Fuh!

Setakat ini yang mampu aku baca kala itu.Ambil beberapa info je.Kamu boleh mempersoalkan info yang diberikan.Bagi aku,semakin lama aku menyelongkar hal zionis ini,aku mula percaya mereka ada di mana-mana menjadi dalang pada setiap kejadian di dunia ni.Aku mula yakin kalau HIV tu sebenarnya ciptaan manusia je.Tak percaya?Kalau punya kesempatan akanku tulis di blog.

Aku tutup entri ni dengan satu video yang sangat menarik.Aku pun baru nak cuba baca pasal New World Order ni.





p/s:Aku bukan tak cinta Malaysia,cuma kebetulan terbaca buku pasal Indonesia.Aku kira yahudi ini lebih merujuk pada zionis.

14 komentar:

Fakhzan Marwan mengatakan...

Salams,

Ya, kawan akak Pakistani memang ada menceritakan yang virus HIV ini dicipta di dalam lab, so it could be classified as a biological weapon, huh, sungguh keji sekali yahudi ini ya? tak sangka sekali...akak pon malu sebab banyak issue semasa ni akak tak tau! adoii...thanks...a very2 good article which opens my eyes...

Farhan mengatakan...

salam..
hehe.time kasih sbb buat review skit buku ni..lps baca je sy terus order buku ni dari library.alhamdulillah ada..sbb skrg ni mmg tgh baca psl yahudi.. specifically psl influence of Israel lobby towards us foreign policy..sgt menarik dan penuh..tp tak sempat nak share lg.

btw, kat kampus saya krisis kat gaza jd isu hangat kat kampus sbb skrg dah terbahagi kpd 2 kump..yg support Palestin dan yg support Israel..dua2 buat demo..tp kami yg pro-palestin dituduh tak patriotik di akhbar kampus sbb hny kibarkan bendera palestin..takde sape yg kibarkan stars and stripes masa tunjuk perasaan tempoh hari..juga kami dituduh emosi dan tidak berdemo secara aman..mgkn sbb dlm demo tu byk jerit2..

hana mengatakan...

Kak Fakhzan:

Wslm.
Yup.HIV tu bleh dikategorikan sbg biological weapon.Penelitian dalam sebuah buku yang sgt membuka minda.Saya belum mendapatkan buku tersebut.Tapi,InsyaAllah akan cube membacanya untuk dishare same teman.Saya pun malu gak kak.Dah berangka 2 baru nak sibuk hal dunia.Tapi,better late than never.

Farhan:
Wslm.Waa..siap dah order kat library tu.Buku ni ade byk siri.Ni mase era reformasi.Setahu saya sebelum era tu pun dia ade tulis gak,tapi buku lain.btw,kalau dah selesai baca blehla awk betulkan mane2 fakta yang salah.Saya pun hanya membaca seimbas lalu.Takut apa yang saye baca salah je.

demo?Bestnye.Kat sini tak ramai nak join demo(malaysian of course).Kalau ikot ade je demo,tapi bile ckp demo,semua terus diam.Maybe tak biase kot.

asmadi mengatakan...

slm,
10Q komen kt blog sy.wlupun dh lm tk update..bnyk yg awk tahu..wah mcm best je buku nie..mungkin klu ade ms/kesempatan sy akn cr buku nie.

hana mengatakan...

wslm.
Dan terima kasih atas ziarah kamu.Byk lagi yg perlu saya tahu.Jika sudah berkesempatan/mase blehla kamu membetulkan mane yg salah.Saya membc secara seimbas lalu.mgkn ade yg salah.

BalQis mengatakan...

Singgah ke sini sebentar. Tajuk menarik. Mahu baca tapi tak berkesempatan. Baca sikit. Banyak juga tak tahu. Nanti akan singgah kembali untuk baca betul-betul. Yahudi memang tak guna!

Wassalam.

~PakKaramu~ mengatakan...

Salam ziarah

hana mengatakan...

Kak BalQis:
Sile2.Yahudi zionis memang tak gune.Emo nampak =)

PakKaramu:
Terima kasih atas ziarah

AhmadN mengatakan...

Assalamua'laykum,

Erm singgah sebentar di blog ni..

I think for more understanding of the New Secular World Order..
You can visit

www.wakeupproject.com

52 episode of short clips yang membongkarkan rahsia elit elit dunia dan all the things related to it...

Kalau nak video tu..boleh tolong mintak Hasanah poskan

;)

sekian

wsalam

hana mengatakan...

Wslm.
terima kasih atas ziarah kamu dan perkongsian kamu.InsyaAllah akan saya tanyakan pada As.

BalQis mengatakan...

Tiga agama sering bergaduh unutuk merebut Jerusalem. Ketiga-tiga pun mengakui di situ terletak tempat suci agama masing-masing. Islam, Kristian dan Yahudi. Tiga agama samawi. Yang sering menjadi mangsa adalah agama Islam, kan? Yahudi kadang-kadang menjadi batu api, kadang-kadang pula menjadi pemangsa. Kristian kadang-kadang menyebelahi Yahudi, terkadang pura-pura menyebelahi Islam. Islam juga yang kelihatannya amat lemah sekarang. Ah, bangsa Yahudi,apa sahaja yang tidak cuba dilakukan mereka?

hana mengatakan...

Kerana tiada sesuatu pun yang terlepas dari perlakuan buruk bangsa yahudi ni,nama mereka tercatat di dalam al-Quran.Betapa Allah mahu mengingatkan kita tentang buruknya yahudi ni.

Saya percaya.Ini adalah langkah untuk menuju kemenangan yang lebih besar nanti.tentera Muhammad sedang bangkit!

BalQis mengatakan...

Ya, mudah-mudahan. InsyaAllah!!

hana mengatakan...

Kita juga perlu bekerja keras =)